Päevakava

Konverents "Terve loom ja tervislik toit 2013" toimub 21-22. märts 2013 Eesti Maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1a, Tartu).

Plenaarsessioonid toimuvad EMÜ aulas, paralleelsessioonid toimuvad aulas ja peahoone esimese korruse suures auditooriumis.

Konverentsi õhtusöök toimub 21. märtsi õhtul restoranis Atlantis (Narva mnt 2, Tartu).

KONVERENTSI "TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2013"  PROGRAMM

 

MODERAATORID

PLENAARISTUNG – Marko Kass

PARALLEELSESSIOON LOOM – Diivi Põdersoo ja Priit Päkk

PARALLEELSESSIOON TOIT – Kristi Praakle ja Katrin Laikoja

Kell

NELJAPÄEV -   21.03.2013

 

TOIT

LOOM

900-1000

Registreerimine, tervituskohv

1000-1020

EMÜ rektor Mait Klaasseni avasõnad

Andres Aland  - Avasõnad ja ülevaade EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi tegemistest

1020-1050

Külli Kaare - Teadmussiire uuel MAK-i perioodil

1050-1120

Tanel Kaart - Piima laapumisomaduste parandamise võimalustest selektsiooni teel

1120-1200

Brian Lassen - Milline oleks loomakasvatustootmise tegevusplaan elektrikatkestuse korral

1200-1300

LÕUNA

1300-1330

Ene Tammsaar  - OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus: piimandussektori partner innovaatiliste lahenduste väljatöötamisel

1330-1350

Anna Mihhalevski  - Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tutvustus

1350-1410

Ülle Jaakma  - Loomakasvatusele suunatud uurimis- ja arendustöö Reproduktiivmeditsiini TAK-is

1410-1430

Anu Hellenurme, Anu Ait  - Strateegiline juhtimine põllumajandusettevõtte näitel

1430-1500

KOHVIPAUS

1500-1545

Eero Puolanne  - Lihateaduse ja lihatehnoloogia õppest Põhjamaades

1500-1520

Peep Piirsalu  - Uttede söötmise, toitumuse ja jõudluse seostest mahetootmisega lambafarmides

1545-1605

Priit Pedastsaar  - Tervistav küüslauk - uuringud Eesti Maaülikoolis ning viimased teadustulemused maailmas

1520-1540

Arne Tuhkur, AS Dimela  - Terve looma nimel

1605-1625

Katrin Laikoja  - Keefir, kefīrs, kefyras, кефир ehk keefirist Balti riikide turul

1540-1625

Jens Yde Blom, DeLaval OÜ - HerdNavigator, innovaatiline lahendus piimakarjakasvatajatele

19:00

Õhtusöök Atlantis

 

 

 

 

Kell

REEDE - 22.03.2013

 

TOIT

LOOM

900-930

Registreerumine, hommikukohv

930-1000

Merike Henno  - Muutused Eestis müüdavate margariinide ja võiete rasvhappelises koostises

1000-1045

Sirje Potisepp  - Tervisliku toitumise uuringu ülevaade

1045-1110

Aldo Vaan  - Eesti lihaveisekasvatus täna ja tulevikuväljavaated

1110-1130

Ragnar Leming  - Mahelehmade piimajõudlus ja karjast väljamineku põhjused

1130-1230

LÕUNA

Enne lõunapausi kuulutatakse välja parimad postrid, sponsoreerib AS Remedium

1230-1300

Epp Songisepp  - Probiootikumi väljaarendamine vastavalt  EU reeglitele

1230-1300

Üllas Jaaska, Starter ST OÜ -  Nordsil: kodumaine silokindlustuslisand

1300-1320

Aarne Põldvere - Laagerdamisaja mõju lihaveiste liha kvaliteedile

1300-1320

Pille Tammemägi  - Ohutu sööt

1320-1350

Mati Roasto  - Campylobacter spp. ja Listeria monocytogenes levimus ja arvukus aastal 2012

1320-1350

David Arney  - Karmide kliimatingimuste mõju eksootiliste piimatõugude kohanemisele, produktiivsusele ja heaolule

1350-1410

Ene Viiard  - Juuretise koostis ja selle mõju happesuse ja suhkrusisaldusele traditsioonilise rukkileiva tehnoloogias

1350-1410

Martin Repinski - Kitsefarm suurtootmisena

1410-1430

1430-1500

KONVERENTSI LÕPETAMINE

KOHV